Водещите Букмейкъри в България

Най-популярен
Bet365 logo
Бонус за нови клиенти
18+. T&Cs Apply.
2
winbet logo
200лв Стартов бонус
18+. T&Cs Apply.
Нова Оферта
3
efbet logo
До 110лв начален бонус
18+. T&Cs Apply.
4
betfair logo
€100 стартов бонус
18+. T&Cs Apply.
5
bwin logo
Бонус за спорт
18+. T&Cs Apply.
5
palms-bet logo
100% до 200лв за спорт
18+. T&Cs Apply.
  • Мин. Коеф. 1.50
  • Превъртане х3
  • Мин. Депозит 10лв

Лиценз за България

 

Ако даден букмейкър разполага с лиценз от ДКХ, той е напълно законен и залагането в него е легитимно. През годините редица онлайн сайтове се сдобиха с подобен лиценз. Първоначално го сториха от Efbet, след това Betfair и Bet365 бяха лицензирани, а текущата бройка на сайтовете за спортни залози достига кота от 7. За всеки един от тях сме създали обстойно ревю.

Това не означава, че даден сайт е проблемен, ако няма лиценз. Има много компании, които не са подали документи за регистриране в България, но може да използвате услугите им, посредством mirror линкове или прокси сървъри. Ако се върнем назад през годините, хиляди родни потребители залагаха в бет365, без той да има законното право за опериране у нас.

Коефициенти

 

Направете си експеримент, като разгледате предложените ставки за даден двубой в повече компании. Със сигурност ще откриете разлики в някои от предложенията. Това е маркетингов трик на повечето букмейкъри, за да привлекат нови потребители, а и по-добре за вас. Все пак получавате далеч по-добри коефициенти, следователно и по-високи печалби.

Също така може да потърсите информация за маржина на дадената компания. Колкото по-нисък е той, толкова по-стойностни ще са коефициентите. Това е процентът, прибиран от букмейкъра. Ето, например, Efbet предлага малко по-високи ставки от Palms bet, но пък в сравнение с bet365 е на едно ниво. Коефициентите са от важно значение за вашето залагане, така че обърнете сериозно внимание и на тази точка.

Предлагани бонуси

 

Какво по-хубаво от промоции, които биха ви помогнали в залагането. Всеки един букмейкър, предложен от нас, осигурява чести бонуси за новите и активните си клиенти. Някои от тях го правят по-атрактивно, други използват стандартни методи за промотиране, но основната цел е една – привличане на многобройна аудитория.

Стартовите оферти са най-привлекателни, тъй като в повечето случаи се сдобивате с бонус, достигащ до 100% към внесената сума, т.е. депозирате 100 лв. – получавате още толкова. Звучи приятно, нали?! В действителност е така, тъй като трупате необходим капитал и получавате далеч по-спокойно начало в платформата. По този начин ще се запознаете с всички функционалности и ще натрупате необходим опит.

Други промоции, които са приспособени за редовните потребители, са свързани с безплатни залози. Получавате ги след извършване на определени действия – депозит, залог на даден двубой, покана за участие и т.н. Получените средства ще се наложи да ги разиграете, за да може впоследствие да ги изтеглите.

Нуждая ли се от промоция или някакъв друг вид бонус?

 

Често срещан въпрос, на който повечето потребители не могат да намерят правилния отговор. Разбира се, използването на даден бонус е лично ваше решение. Вие не сте задължени да се съобразявате с него или да го изискате. Ако ви удовлетворява, смятате, че ще се справите с наложените условия, то може да се възползвате от него. Положителните му страни са свързани с появата на безплатни залози, които спестяват от депозираните ви средства. Най-благоприятни се оказват началните оферти, към които не бива да имате никакви колебания. Внасяте квалифициращ депозит и в рамките на няколко секунди получавате двойно увеличение на капитала. Голям процент от родните компании разполагат с подобни предложения.

От другата страна са няколко негативни аспекта, продиктувани от невъзможността за изпълнение на зададените правила. Всяка оферта си има условия, които трябва да бъдат успешно преминати. Най-сложно се оказва превъртането на безплатните залози. Не са малко случаите, в които клиентите не успяват да разиграят получените бонус средства, а дори губят суми и от основния баланс. В нашите ревюта ще намерите правилните методи за усвояване на получените бонуси, преди да се сблъскате с тях от първо лице.

Разнообразие от залози

 

Преди да се насочите към регистрацията, хвърлете обстоен преглед на тиражите и се запознайте със следените първенства и турнири. Вижте дали любимата ви дисциплина попада в полезрението на букмейкъра, или остава на заден план. Това ще ви даде индикация, до колко платформата е подходяща за вашите залози и струва ли си откриване на сметка в подобна компания.

Добрата новина е, че програмата на всеки един онлайн букмейкър е видима дори и за нерегистрираните потребители. Влезте, проверете и ако всичко е наред, създайте акаунт. Повечето родни компании акцентират на най-популярните спортове и шампионати. Разбира се, най-голяма е бройката на пазарите към водещите състезания, като Висшата лига и Примера Дивисион, но ще намерите още пазари за родното първенство и много други клубни надпревари, поне в букмейкърите, предложени от bgbets.com.

Залози на живо

 

В днешно време наличието на Live залози не е допълнителна екстра, а наложителна услуга, която трябва да се предлага във всяка една платформа. Обърнете внимание на качеството на този раздел и се фокусирайте върху няколко важни точки. На първо място вижте какво е съотношението между предварителни и лайв залози. Един успешен бранд трябва да предлага почти всички срещи както преди началото им, така и след първия съдийски сигнал.

Обикновено залозите на живо се публикуват в отделен раздел, за да са достъпни и по-лесно откриваеми за залагащите. Bet365 използва точно този похват, като всеки месец добавя по 20,000 спортни събития на Live. Те съдържат висок процент от стандартните пазари, като разликата се изразява в промяната на коефициентите и линиите за голове. Като стана дума за това, избирайте букмейкър, който бързо обработва фишовете и ви позволява приемане на нови коефициенти. Удачен избор, в това отношение, е Efbet, използващ автоматизирана система, която мигновено приема създадените талони.

Функции

 

Има ли опция Cash Out?
Най-популярна се оказа опцията “Затвори залог”, позволяваща контролиране на активните талони и прибиране на предварителна печалба, калкулирана, спрямо развитието на селекциите.
Може ли да гледате срещите в реално време?
Ще бъде още по-добре, ако избраният букмейкър разполага и с пряко предаване на най-интересните сблъсъци. Всички сайтове дават възможност за наблюдаване развоя на мачовете, посредством 3D визуализирана картина, проследяваща атаките на двата състава и информираща за текущата статистика. Още по-добре ще е, ако има отделен livestream, чрез който биват излъчени най-вълнуващите срещи от деня. Efbet предава на живо случващото се по италианските терени, докато Висшата лига може да гледате пряко в стрийм канала на bet365.
Как може да се създаде залог?
Елементарна процедура, която не отнема време на потребителите. От вас се изисква да маркирате желаните селекции, които автоматично се добавят в електронен фиш, разположен най-често в дясната част на сайта. Там присъства информация за избрания маркет, за текущия му коефициент и настъпилите промени. Спрямо вашите предпочитания, може да заложите на сингъл, права колонка или да създадете някоя от десетките видове системи, включително и станалите популярни напоследък – Lucky 15, Lucky 31, Янки и т.н
Възможно ли е да се направи промяна на залог?
Представете си, че сте допуснали грешка в избора на дадено събитие или вече не сте докрай убедени в неговото изпълнение, то тогава може да осъществите промяна. За жалост не всички онлайн букмейкърите разполагат с подобна опция. Bet365 е един от иноваторите, който първи добави такъв инструмент, позволяващ на потребителите да правят корекции в залозите си.
Други функции за залози
Английският букмейкър Betfair пък може да се похвали с два отделни инструмента – Acca Edgе, служещ за застраховане при прави колонки и Price Rush, увеличаващ коефициентите. Bet365 бе първата компания, която разработи приложение, позволяващо комбинация на повече пазари към едно събитие. По този начин потребителите могат да създават акумулатори, комбиниращи корнери, картони, голове от даден двубой.

Мобилна версия или Апликация

 


Макар в началото това да не ви се струва толкова належащо, с времето ще се убедите колко по-удобно е, ако съответният сайт за залози разполага с мобилна версия или апликация. Те трябва да са изградени за различни операционни системи и да се поддържат както от по-нови устройства, така и от стари марки смартфони. По този начин потребителите не биват ограничавани, дори напротив, дава им се шанс за постоянно залагане, независимо от настоящото им местоположение.

Мобилните версии трябва да са с олекотен, responsive дизайн, който не се влияе от големината на тъчскрийна. Зареждат се директно от онлайн браузър, без да се изисква теглене или ъпдейт. По-удобно, поне за нас, е използването на апликации. Големите брандове, като Bwin и Betfair са разработили приложения за Android и IOS, които имат същите функционалности, като десктоп версията. Различават се в едно – налага се изтегляне, а понякога и актуализиране. Това, обаче, отнема отрицателно време, но в замяна на това получавате светкавичен достъп, а и не изразходвате голямо количество мобилни данни.

Методи за депозиране и теглене

 

Обърнете съществено значение на разплащателните методи, тъй като са важна част от престоя ви в дадена платформа. Представете си, че те не ви удовлетворяват или просто не може да използвате останалите начини за плащане. Тогава залагането ще се превърне в недостъпно, а и ще останете разочаровани от регистрацията ви в букмейкъра.

В нашите ревюта сме споменали за разплащателните системи във всеки един букмейкър, като сме обърнали внимание на минималните прагове, проблемните ситуации и транзакциите, които не се класират за дадени бонуси. Основно онлайн компаниите работят с банкови карти Visa и Maestro, банкови преводи, онлайн портфейли, като Skrill и Neteller, а родните брандове регулярно оперират с Easypay, Epay.bg и Cashterminal.

Безопасни Плащания

 


При онлайн букмейкърите разплащанията са съвсем различни от тези, които срещаме в наземните пунктове. Там предоставяте сумата във вид на кеш и с това финализирате залозите си. За да залагате в интернет, обаче, се налага първоначално захранване на сметката. Това може да се осъществи по няколко начина, а ето и кои са те:

Кредитни/Дебитни Карти

Едва ли има лице, което да не разполага с банкова карта в наше време. Това се превърна в наложителна услуга, а и все повече компании, независимо онлайн или офлайн, добавят картите, като основен начин за плащане. Разбира се, че може да осъществявате транзакции в онлайн букмейкърите, посредством кредитни и дебитни карти. Всяка една от лицензираните компании у нас предоставя подобна услуга, като основно се спират на три вида – Visa, Mastercard и Maestro. С времето и наложените ограничения от страна на USA, American Express стана все по-неизползваема, що се отнася до хазартни игри.

E-Портфейл

Друг удобен разплащателен метод, който букмейкърите все повече налагат в своите портали, са онлайн портфейлите. Те осигуряват бърза и качествена транзакция, без да налагат високи такси. Избирате желаната сума, въвеждате имейла си от съответния e-wallet и в рамките на няколко секунди захранвате сметката си в сайта за залози. Основно компаниите работят с представителите на paysafegroup – Neteller и Skrill, но с времето се появиха няколко конкурентноспособни портфейла, като epay.bg и ecoPayz.

Предплатени Карти

Популярен начин, чрез който превръщате кеш сума в достъпна за плащане онлайн. Няколко са вариантите за използване на предплатени карти, но най-сигурен и надежден доставчик са paysafecards. Може да ги закупите от различни оторизирани обекти, разположени в цялата страна.

Поддръжка на Клиенти

 

По никакъв начин не омаловажавайте тази точка, тъй като в даден момент ще ви се наложи да използвате формите за контакт. Поводи най-различни, основно проблеми, повреди и неправилно маркирани селекции. Идеалният букмейкър включва support на български език, наличие на чат на живо, телефон и имейл, както и поддръжка 24/7. Уверете се в качеството на служителите и тяхната компетентност. В обстойните ревюта сме споделили за нашия опит, за сблъскването с отделните букмейкъри и начина, по който сме преминали през настъпилите премеждия.

Чат на Живо

Чатовете се превърнаха в основно средство за комуникация. Именно това продиктува създаването на подобна опция и в интернет порталите за залози. Благодарение на чата на живо, комуникирате с представител на букмейкъра, като разрешавате проблеми, уреждате залози и се справяте с настъпили затруднения. Над 90% от компаниите предлагат 24/7 съпорт, а тези, лицензирани у нас, разполагат и с поддръжка на български език.

Телефон

Макар да е остарял този похват, все още има клиенти, които използват телефоните за връзка с букмейкърския екип. В Ефбет, например, дори предлагат залагане през телефона, което е удобство, особено, ако се намирате далеч от дома. В сайтовете на всяка компания присъстват тел. номера, чрез които да осъществите контакт със съпорта. Най-често се срещат в раздел “Свържете се с нас”.

E-mail

Ако проблемът не е спешен и може да се отложи с час-два, то имейлът е правилното решение в такива ситуации. Отговорът на електронната поща отнема малко повече време, обикновено между 10-30 минути. Този метод се използва най-често при верификация на акаунта.

Как оценяваме сайт за залози

 

Запознайте се добре с всички ключови критерии, съветваме да ги запомните и да ги използвате сами, когато правите проучване на букмейкър. Не забравяйте, че само букмейкърите, които отговарят на всички критерии, които сме установили по-долу, са достойни за вашето време! Останалата част може лесно да се окажат незаконни или фалшиви и да откажат да изплатят печалбите ви, така че направете проучване и не поемайте ненужни рискове!

.РепутацияНа първо място, оценяваме репутацията на всеки сайт, като събираме отзиви от неговите играчи. Букмейкърът може да претендира че е най-добрия на хартия, но ако неговите играчи не са доволни тогава няма да го видите при нас. .Сигурност и Уединение Както е посочено по-долу, само букмейкърите, одобрени от Комисията по хазарта в Гърция , имат законно разрешение да оперират. На първо място, букмейкърите, които разгледаждаме, трябва да бъдат законни и безопасни, за да бъдат дори разгледани като препоръка. ,Предлагани Пазари Разбира се, всеки букмейкър предлага залози на футбол. Истинският въпрос е какво още предлагат! Мога ли да заложа, например, на снукър или Формула 1? Ами специални залози? Многообразието е от жизненоважно значение!
.Покритие на залози и коефициентиНяма смисъл да се използва онлайн букмейкър, когато пункта надолу по улицата предлага по-добри коефициенти, нали? За да препоръчаме букмейкър, те трябва да предлагат постоянно добри и високи коефициенти за всички пазари. .Бонуси и Промоции Бонусите са това, което примамва повечето хора да изпробват за първи път онлайн букмейкър, така че те са основен критерий както за новобранеца, така и за нас. Ето защо това е един от критериите, които винаги имаме предвид. .Изисквания за Бонус Разбира се, винаги е страхотно да имате бонус от 5000 euro и бонус за депозит от 800%, но колко са добри и реални, ако наистина не можете да ги използвате? Ние избираме и анализираме за вас само реални и атрактивни бонуси.
.Мобилна Съвместимост Мобилните услуги и мобилните залози са бъдещето, затова поддържането на мобилна платформа е абсолютно необходимо в днешно време. Поради това избрахме да не включваме букмейкъри без подходяща мобилна версия .Лайвстрийм и залози на живо Залозите по време на игра са една от най-забавните части на онлайн хазарта като цяло, така че сайтовете, които не ги предлагат или не ги изпълняват правилно, не печелят нашето доверие. Още веднъж търсим разнообразие от залози в реално време на различни пазари. .Платежни методи Не вярваме на сайтове, които имат само няколко начина на плащане, и вие също не трябва да им вярвате. Повечето букмейкъри работят с голямо разнообразие от платежни услуги, за да посрещнат нуждите на възможно най-много клиенти.
.Навременни плащания Това е друг критерий, за който питаме играчите – дали букмейкърите изплащат печалбите в срок който са посочили? Някои забавяния са разбираеми, но ако букмейкъра непрекъснато не успява да осигури навременни плащания ви съветваме моментално да ни докладвате. .Поддръжка за клиенти Ние най добре знаем колко важно е обслужването на клиенти, така че се чувствахме длъжни да ви препоръчваме само букмейкъри, които предлагат солидна и адекватна поддръжка за клиенти. Чат, телефон и електронна поща. .Разумни условия за ползване Абсолютно важно и задължително е, условията на букмейкъра да работят за потребителя, а не срещу него. Така че, ако видим някои подозрителни твърдения в условията няма да включим сайта.

На кой букмейкър да се спрем?

 

Надяваме се, че сте прочели нашите съвети и сте си изградили план, който да улесни вашия избор. Знаем, че това не е лесна задача, но зависи изцяло от вас и личностните ви предпочитания. Разгледайте описаните букмейкъри, проверете тяхната функционалност и се спрете на това, което ви удовлетворява, това, което покрива до голяма степен изискванията ви и ще ви даде пълна свобода на действие.

Ако усетите, че клоните към две компании, то това не е проблем. Може да си създадете акаунти във всеки един от избраните букмейкъри, дори ще бъде полезно за вашето по-нататъшно израстване. По този начин имате по-голям кръгозор и може да се доверявате на най-добрите коефициенти. Надяваме се, че с експертните ревюта, ние от bgbets, ще ви насочим към най-удачните решения и ще спомогнем за натрупването на печалби от онлайн залози.