Всичко преди България – Люксембург

bulgaria
bet365 affiliates

Във вторник, 6 септември, на връх националния празник на България по случай Съединението, Българският национален отбор започва своето участие в квалификационната група “А” по пътя към мечтаното участие на Световно първенство.

Това мечтано участие обаче не изглежда никак вероятно да се случи с оглед на групата, в която попаднаха “Лъвовете”. Групата е може би най-тежката в този квалификационен цикъл, а състоянието на националният ни отбор със сигурност не увеличава шансовете на нашите да направят нещо повече от това да запишат няколко точки.

В групата на нашите са още отборите на мега тимовете на Франция, Холандия и Швеция, заедно с по-преодолимите състави на Беларус и Люксембург.

Именно срещу Люксембург започват участието си тази вечер “Трикольорите”. Това е може би най-удобният съперник, защото ни дава шанс да запишем лесна победа и да увеличим самочувствието си преди доста по-сложните двубои с фаворитите в групата.

Друга добра новина е, че Българският национален отбор няма нито една загуба в първия си мач от квалификационните групи за Световни първенства в последните три такива надпревари. В последните две квалификации, България започна с равенства срещу Черна гора като гост и срещу Италия като домакин. Преди това пък националите победиха Исландия в квалификациите за Световното първенство през 2006 г.

Не толкова положителен обаче бе стартът на в квалификациите за СП 2002. Тогава наставник на отбора бе Стойчо Младенов, който със сигурност добре помни загубата с 6:0 от Чехия като гост.

Все пак тези отбори са на едно солидно ниво, което няма база за сравнение с нивото на Люксембург. Люксембург показаха добри игри спрямо своята класа на квалификациите за Европейското във Франция, но въпреки това на всички стана ясно, че няма как да се мерят с по-големите отбори, особено като гост. Футболното джудже записа 4 точки в тези квалификации – равенство в първия кръг у дома с Беларус и победа отново у дома срещу Македония в седмия кръг.

В двубоите им като гост, те записаха 5 загуби от 5 мача, в 4 от които допуснаха три или повече попадения в своята врата.

Само преди няколко дни, националната гарнитура на Латвия победи в контролна среща Люксембург с 3:1, след като вкараха първия си гол в едва 3-тата минута.

Главен съдия на срещата ще бъде литовецът Гедиминас Мазейка, който е с огромен опит зад гърба си – свири мачове в елитния ешалон на Литва от повече от 15 години, а от 2008 г. насам е и съдия на ФИФА.

Всичко това ни кара да гледаме позитивно на двубоя и да очакваме убедителна победа от “Лъвовете”. Разбира се, трябва да гледаме реално на нещата и да приемем, че шансовете ни да се класираме за Световното са почти нулеви. Конкуренцията е прекалено сериозна и определено не е хапка за нашата уста. Това не трябва да ни спира да мечтаем, но не трябва да възлагаме големи шансове на България, за да не бъдем после отново разочаровани.

bet365 affiliatesТагове: България, квалификации, Люксембург, Русия 2018, Световно Първенство