bulgaria

Всичко преди България – Люксембург

04.09.2016
bet365 affiliates

Във вторник, 6 септември, на връх националния празник на България по случай Съединението, Българският национален отбор започва своето участие в квалификационната група “А” по пътя към мечтаното участие на Световно първенство.

Това мечтано участие обаче не изглежда никак вероятно да се случи с оглед на групата, в която попаднаха “Лъвовете”. Групата е може би най-тежката в този квалификационен цикъл, а състоянието на националният ни отбор със сигурност не увеличава шансовете на нашите да направят нещо повече от това да запишат няколко точки.

В групата на нашите са още отборите на мега тимовете на Франция, Холандия и Швеция, заедно с по-преодолимите състави на Беларус и Люксембург.

Именно срещу Люксембург започват участието си тази вечер “Трикольорите”. Това е може би най-удобният съперник, защото ни дава шанс да запишем лесна победа и да увеличим самочувствието си преди доста по-сложните двубои с фаворитите в групата.

Друга добра новина е, че Българският национален отбор няма нито една загуба в първия си мач от квалификационните групи за Световни първенства в последните три такива надпревари. В последните две квалификации, България започна с равенства срещу Черна гора като гост и срещу Италия като домакин. Преди това пък националите победиха Исландия в квалификациите за Световното първенство през 2006 г.

Не толкова положителен обаче бе стартът на в квалификациите за СП 2002. Тогава наставник на отбора бе Стойчо Младенов, който със сигурност добре помни загубата с 6:0 от Чехия като гост.

Все пак тези отбори са на едно солидно ниво, което няма база за сравнение с нивото на Люксембург. Люксембург показаха добри игри спрямо своята класа на квалификациите за Европейското във Франция, но въпреки това на всички стана ясно, че няма как да се мерят с по-големите отбори, особено като гост. Футболното джудже записа 4 точки в тези квалификации – равенство в първия кръг у дома с Беларус и победа отново у дома срещу Македония в седмия кръг.

В двубоите им като гост, те записаха 5 загуби от 5 мача, в 4 от които допуснаха три или повече попадения в своята врата.

Само преди няколко дни, националната гарнитура на Латвия победи в контролна среща Люксембург с 3:1, след като вкараха първия си гол в едва 3-тата минута.

Главен съдия на срещата ще бъде литовецът Гедиминас Мазейка, който е с огромен опит зад гърба си – свири мачове в елитния ешалон на Литва от повече от 15 години, а от 2008 г. насам е и съдия на ФИФА.

Всичко това ни кара да гледаме позитивно на двубоя и да очакваме убедителна победа от “Лъвовете”. Разбира се, трябва да гледаме реално на нещата и да приемем, че шансовете ни да се класираме за Световното са почти нулеви. Конкуренцията е прекалено сериозна и определено не е хапка за нашата уста. Това не трябва да ни спира да мечтаем, но не трябва да възлагаме големи шансове на България, за да не бъдем после отново разочаровани.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: България, квалификации, Люксембург, Русия 2018, Световно Първенство