coates

Собствениците на Bet365 – най-предно класираните онлайн предприемачи в класацията на Sunday Times

09.11.2016
bet365 affiliates

Семейство Коутс – собствениците на онлайн букмейкърската къща Бет365 – се класираха на 23-то място в годишната класация за най-богати хора на The Sunday Times, като богатството им се оценява на около 3,8 милиарда паунда.

Английското издание отбелязва, че Денис, която изпълнява ролята на изпълнителен директор, брат й Джон и баща им Питър, са забогатяли с 1,4 милиарда паунда през последните 12 месеца, което им дава място в Топ 25 на класацията.

Денис Коутс, която трансформира Bet365 от регионален наземен букмейкър в един от най-успешните онлайн бизнеси в света, често се нарича от медиите като “най-богатата самоизградила се жена” – тоест, чието богатство не е от наследство или от съпруг или роднина.

В момента, Bet365 се оценява на около 5-6 милиарда евро. Денис Коутс е най-големият акционер в компанията с 50% дял, като цялото семейство Коутс държи 93% от акциите.

Нито един от по-предно класиралите си в класацията не се занимава с онлайн дейност от какъвто и да е род. Най-близкият съперник в това отношение е Марк Шайнберг, бившият собственик на онлайн покер залата PokerStars, който се класира на 38-мо място с 2,9 милиарда паунда богатство.

Теди Шаги, основателя на Playtech, също влиза в Топ 50 със своето богатство, което се оценява на около 2,5 милиарда паунда.

Двамата братя, които са собственици на букмейкъра BetFred, пък намират място в първите сто.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: bet365, Sunday Times, Денис Коутс, класация, Марк Шайнберг