туре яя

Проблеми между Гуардиола и Туре Яя

21.09.2016
bet365 affiliates

Продължават раздорите между Пеп Гуардиола и Туре Яя. Испанеца иска извинение от играча и агента му и чак след това котдивоареца ще получи шанс за завръщане при “гражданите”. Припомняме, че агента на Туре – Димитри Селюк каза, че Гуардиола се държи унизително със своя футболист. Според агента оставянето на 33 годишния играч извън групата за групите на Шампионсата лига не било коректно. Селюк каза още, че ако Ман Сити не се представи добре в този турнир той и Туре ще чакат извинение от наставника на Сити.

Пеп Гуардиола светкавично даде отговор на напатките. Той заяви, че трудно е взел това решение, защото Туре е добро момче. Думите на агента му са предизвикали испанеца да изхвърли играча от състава. Това решение ще остане в сила, докато Селюк не се извини на мениджъра на Ман Сити. Пеп заяви още, че агента на играча не е събрал смелост да му каже тези неща в очите, а е събрал “приятелски” медии. Гуардиола иска извинение за клуба Ман Сити, след това за съиграчите на Туре Яя и накрая за себе си. Мениджъра е категоричен, че едва след като такова извинение е факт, играча ще бъде част от състава на “гражданите”. Според испанеца такова поведение на негов играч било недопустимо и той не приема, че играчите могат да се месят във вижданията на своите треньори. Според Пеп по негово време било немислимо някой играч или агент да се намесва в работата на великия Йохан Кройф. Той сподели, че знае, че Селюк иска най-доброто за Яя, но най-доброто в случая било извинението.

Агента на Туре Яя не се забави със своя отговор. Според него Пеп се мислел за крал, защото спечелил няколко срещи. Агента заяви, че е гражданин на света и има правото да говори за всичко. Испанеца не могъл да го спре. Щял да получи извинение, когато Гуардиола се извини на Мануел Пелегрини. Селюк говори за изгонването Пелегрини и назначаването на Пеп. Също така сегашния мениджър на “гражданите” би трябвало да се извини и на Джо Харт. Агента не бил доволен от изгонването на английските играчи в Ман Сити и иска повече уважение за местните футболисти от чуждестранните мениджъри. Мечта – това било Шампионска лига за клуба преди идването на Туре Яя. Според агента големите звезди не искали да имат общо с този клуб. Агента заяви, че негово желание е “гражданите” да вдигнат всички възможни трофеи. Той заяви, че там има много добри футболисти, но Пеп предопределил ново бъдеще за Джо Харт и Туре Яя. Салюк добави, че треньори като Клаудио Раниери заслужават уважение, защото постигат успехи без да харчат космически суми.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: Англия, Ман Сити, Пеп Гуардиола, Туре Яя