5029661

Кандидат за президент на УЕФА твърдо против Европейската Суперлига

13.09.2016
bet365 affiliates

Създаването на Европейска Суперлига не трябва да бъде позволявано и пропастта между богатите клубове и всички останали трябва да спре да расте, каза кандидатът за президент на УЕФА Александър Чеферин.

Чеферин, словенски адвокат, който ще се изправи срещу холандеца Михаел ван Прааг в гласуване в сряда, заяви също така, че малките клубове са били пренебрегнати при последните преговори, които доведоха до значителни промени във флагман турнира на УЕФА – Шампионската лига.

Той добави, че има опит от първа ръка с проблемите, пред които са изправени малките федерации, в които професионални футболисти печелят от 1 000 до 4 000 евро на месец – капка в морето в сравнение със заплатите в Англия и Испания.

Припомняме ви, че наскоро УЕФА обяви промени във формата на Шампионската лига, отваряйки широко вратата за повече отбори от Англия, Испания, Германия и Италия и намалявайки местата за отборите от останалите страни.

УЕФА се оправдаха, че ако не направят тези промени, големите отбори ще си сформират Суперлига и ще си играят само помежду си.

“На първо място, ние ще направим всичко по силите си, за да може тази Суперлига никога да не стане факт”, каза Чеферин. “Не съм сигурен дали въобще клубовете искат Суперлига или просто я използваха като заплаха… и успяха.”

Чеферин обеща, че ще се консултира с всички клубове в бъдеще.

“Тези промени очевидно не са в полза на малките и средни асоциации”, каза той. “Клубовете не знаеха за промените и това трябва да се промени в бъдеще.”

“Трябва да обясним на големите клубове, че по-голямата част от добрите играчи в света не идват само от няколко страни и че от пренебрегването на малките футболни държави футболът само ще изгуби. Дупката е голяма и все по-голяма и съм съгласен, че ще става още по-зле.”

Чеферин предложи международните лиги наистина да бъдат създавани, но само за отбори, които не са се класирали за Шампионската лига или Лига Европа. “Те не трябва да заменят националните лиги, това не подлежи на въпрос“, каза той.

Той също така предложи глобите, раздавани от дисциплинарната комисия на УЕФА, да бъдат пропорционални с приходите на асоциацията.

“Да глобиш Сан Марино или Гибралтар със 100 000 евро и да глобиш някоя от големите държави със същата сума не е едно и също.”

Най-добрите коефициенти за мачовете от УЕФА можете да намерите в букмейкъра Bet365.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: Александър Чеферин, Европейска Суперлига, Уефа, Шампионска лига