epics-power-kick-00250

Bet365 продължава със стабилния си растеж

05.11.2016
bet365 affiliates

Bet365 циментира позицията си на най-голямата компания за хазартни игри с реални пари, след като излязоха данните за последната финансова година, в която печалбата преди таксите на букмейкърската къща са в размер на $581,6 млн.

Всяка година новините за финансовите отчети на най-голямата бетинг компания в света представляват огромен интерес за хазартната индустрия. Една от причините за това е, че Bet365 като частна компания отчита резултатите си само веднъж годишно, докато повечето други компании са акционерни дружества и дават своите резултати на всеки три месеца заради акционерите.

Общите приходи са нараснали с 5 процента до 2,1 милиарда долара, но печалбата се е вдигнала с 10 на сто. Компанията отчита, че общата сума на поставените залози в сайта са на стойност невероятните 47,9 милиарда долара.

През миналата година, Bet365 съобщи са нарастване на печалбата с 92 процента, след като увеличи с цели 43 процента броя на играчите си в раздела за спортни залози.

През тази година, увеличението е доста по-малко, но предходните резултати са толкова огромни не и без помощта на Световното първенство по футбол през 2014 г., когато всички оператори по традиция докладват огромни скокове в печалбите. Въпреки че този път Световно няма, Bet365 все пак успя да увеличи приходите с 6 процента.

Залозите на живо остават водещият източник на приходи със 72 процента, което е с три процента по-малко в сравнение с предходната година.

Bet365 – най-големият букмейкър

Bet365 се разрасна от един офис през 2000 г. до огромна компания с над 3 400 души персонал в днешни дни. Клиентската база вече достигна до 23,1 млн., като активните клиенти нарастват с 11 процента на годишна база.

По принцип няма световна статистика за направените депозити и поставените залози, но погледът към регулирания пазар в Италия ни показва колко голям е авансът на Bet365 пред всички останали конкуренти в бранша.

В рамките на годината, италианските играчи на Bet365 са направили депозити на обща стойност 123 милиона евро, докато следващият букмейкър в класацията има едва 27 милиона евро. Общата сума на направените депозити събирателно във всички останали сайтове е съвсем малко по-голяма от тази на Bet365.

Bet365 – една фамилна компания

Компанията се ръководи от главния изпълнителен директор Денис Коутс, която притежава 50,1% от компания. Нейният брат Джон и баща й Питър са собственици на останалата част от нея.

Денис купува домейна bet365.com от Ebay за сумата от $25,000 през 2000 г. и така дава началото на най-големия сайт за залози в света, продължавайки по този начин бизнеса на баща си, който преди това е бил собственик на наземни пунктове за залози.

Дори и когато Великобритания въведе новите си хазартни закони през 2005 г., Bet365 остана със седалище в Обединеното кралство, за разлика от много други букмейкъри, които избраха да се пренесат в държавите, наричани “данъчен рай“.

Богатството на Денис Коутс се оценява на около $4 млрд. През август, тя стана една от само петте жени, които влязоха в класацията на Форбс за най-богатите хора в областта на технологиите. Самата компания пък има наличен паричен резерв от малко около $1,5 млрд.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: bet365, семейство Коутс, финансов отчет