UEFA President-elect  Aleksander Ceferin, right, speaks prior the vote for the new UEFA president, in Athens, on Wednesday, Sept. 14, 2016. UEFA elected Aleksander Ceferin to succeed Michel Platini as president on Wednesday, replacing one of the greats of soccer with a largely unknown Slovenian lawyer to lead the European game. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Александър Чеферин е новият президент на УЕФА

14.09.2016
bet365 affiliates

Александър Чеферин ще завърши оставащите три години от четиригодишния президентски мандат на Мишел Млатини, след като бившият капитан на Франция подаде своята оставка.

Чеферин, макар и сравнително непознат за международната общност, е президент на словенската футболна федерация. Той победи в гласуването сегашният вицепрезидент на УЕФА Майкъл ван Прааг.

Холандецът Ван Прааг бе публично подкрепен от Футболната Асоциация на Англия, но въпреки това загуби изборите с 13 към 42 гласа.

“Моята малка и красива Словения е много горда с избора ми и се надявам, че един ден и вие ще бъдете горди с мен“, заяви Чеферин пред делегатите.

Някои хора може би ще кажат, че не съм лидер, че съм твърде млад и твърде неопитен, за да бъда президент на УЕФА.

Не ставаш лидер като постоянно повтаряш на висок глас “Аз съм лидер”. Ако ти се налага да го правиш, значи вероятно не си лидер.

Можете да кажете, че съм млад и неопитен, но често казано това е неуважително към малките и средни федерации, които трябва да правят повече с по-малко ресурси.

Конференцията бе посетена и от Мишел Платини, който е със спрени права от етичната комисия на ФИФА за незаконно получаване на средства в размер на 2 милиона швейцарски франка през 2011 г.

Бъдете сигурни, че имам чиста съвест, че съм убеден, че не съм направил и най-малката грешка и че продължавам съдебните си битки“, каза Платини.

Искам да благодаря на всички в тази зала, които имаха смелостта и лоялността да ме подкрепят през последните месеци.

Сега вниманието ще бъде незабавно насочено към Чеферин, който ще трябва да се опита да спре разрива в европейския футбол, създаден от предполагаемата тайна сделка за увеличаване на местата в Шампионската лига за най-богатите клубове.

Най-добрите коефициенти и условия за мачовете от турнирите на УЕФА ще намерите в Bet365.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: Александър Чеферин, Мишел Платини, Уефа