shahtior-doneck-bet365

Шахтьор се мести на стадиона в Харков

23.12.2016
bet365 affiliates

През календарната 2017-а година украинският шампион Шахтьор (Донецк) ще играе домакинските си мачове само в Харков, съобщава сайтът champion.com.ua. В клуба вече очакват и официалното разрешение на УЕФА за домакинство на същия стадион и в срещите си от европейските клубни турнири.
След като УЕФА се произнесе по лицензирането на стадион “Металист” в Харков, то цялата администрация, офисите и всички останали служби ще се преместят. Отборът, треньорското ръководство и мениджърския състав обаче за момента остават в Киев
“Веднага след Нова година хора от лицензионната комисия на УЕФА ще посетят Харков и стадион “Металист”. Ако всичко е наред по въпроса с разрешителните, срещата ни от 1/16-финалите в турнира Лига Европа среущ Селта (Виго, Испания) ще се играе на стадиона в Харков. За местното първенство, нашето желание е да играем тук, но окончателното решение ще бъде взето преди старта на първенството”, коментира директорът по маркетинга и комуникациите на клуба Юрий Свиридов.

Шахтьор не може да ползва своя традиционен стадион “Донбас Арена” от юли 2014-а година, когато руски военни части нападнаха две от източните украински области и в момента тези територии са под огъня на военен конфликт. За две години и половина отборът е играл мачовете си като домакин в Лвов, Черкаси, Киев, Одеса, Запорожие и сега в Харков. Стадион “Металист” беше домакин на мачове от Евро 2012 и не би трябвало да има проблеми с лицензирането. Местният клуб Металист пък фалира и в момента е възстановен в четвърта дивизия.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: