chpekonenza-bet365

Чапе вдигна най-голямата и най-тъжната си купа

22.12.2016
bet365 affiliates

След ужасната трагедия, за която целият свят научи по изключително болезнен начин, всяко събитие, по време на което се споменава името на симпатичния бразилски клуб Чапекоензе, предизвиква лавина от емоции. Така беше и снощи, когато бе спазено едно обещание, пример за емпатия и човечност. Чапекоензе получи мечтания трофей Копа Судамерикана – отличието, което бразилският тим не успя да спечели на терена заради ужасяващата самолетна катастрофа край Меделин. По-рано през този месец КОМНЕБОЛ взе това решение след големия жест от страна на Атлетико Насионал – съперника на Чапе от несъстоялия се финал. Колумбийският тим сам се отказа от трофея и настоя той да бъде връчен на Чапекоензе. Това се случи вчера, по време на жребия за Копа Либертадорес 2017. Отличието бе връчено на новия президент на клуба Плинио Давид де Нес Фильо, който благодари за огромната подкрепа и съпричастност от страна не целия футболен свят. Фильо обаче отвърна на доброто с добро и по емоционален начин сподели трофея с представителя на Атлетико Насионал.

Фактът, че Чапекоензе е официален носител на Копа Судамерикана дава право на отбора да участва в предстоящото издание на Копа Либертадорес. Жребият отреди бразилският клуб да попадне в Група 7, заедно с уругвайския Насионал, аржентинския Ланус и венецуелския Сулия.

“Бих искал да благодаря на всички. Позволете ми обаче, от името на нашия клуб, Чапе, да споделя по един много специален начин трофея с тези, които ни дадоха възможността да го получим. От тяхна страна това бе изключителен жест на хуманност и уважение. Демонстрация на достойнство и доброта”, заяви Де Нес Фильо, който в същото време покани на сцената представителя на Атлетико Насионал Даниел Хименес, за да могат двамата да вдигнат заедно купата.

 

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: