00652989

Украинският нападател Роман Зозуля обяви, че слага край на кариерата

17.05.2017
bet365 affiliates

Нападателят Роман Зозуля, в момента футболист на испанския Бетис, обяви край на кариерата си в националния отбор на Украйна. Той направи обръщение към феновете и обществеността във фейсбук, в което мотивира и решението си.
“Реших да спра кариерата си за отбора на Украйна. Бил съм дълги години част, но това е правилното решение в този момент. Във всеки един мач съм се раздалат. Винаги съм бил готов да се боря като за последно. Но в момента не играя редовно в клубния си отбор и не е редно да бъда викан.
“В националния отбор на Украйна трябва да играят само най-добрите, а аз определено не съм сред тях в момента. И другото важно нещо е, че дойде време да влезе нова млада вълна в националния отбор. Ще бъда благодарен на всеки, който ми даде своята подкрепа в този труден момент. Не казвам Сбогом, а смятам, че Украйна трябва да има достоен национален отбор, написа Зозуля.
27-годишният футболист играе за страната си от 2010-а година и в този период е записал 33 мача и 4 гола. Той беше част и от отбора на Евро 2016. След това обаче попадна във водовъртежа на политическа интрига, след като при преминаването си от Бетис в Райо Валекано местните комунистически фенове видяха нещо нередно в това, че дарява свои пари на Армията на Украйна, която се бие срещу руските войски във военния конфликт в източната част на страната.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: