cska-sofia-bet365

УЕФА спира ЦСКА-София за Европа с писмо до БФС?

03.04.2017
bet365 affiliates

ЦСКА-София няма да играе в Европа, дори и да се класира втори или трети в крайното класиране. Това твърди “Меридиан Мач”, като се позовава на свои източници в българския футболен съюз.

В централата е пристигнало писмо от УЕФА, в което се регламентира ситуацията. ЦСКА-София остава извън Лига Европа, защото УЕФА приема триединството между Литекс, Чавдар Етрополе и ЦСКА за напълно нов клуб. Такъв няма право да участва в турнирите за три години съгласно Втора глава, точка 12 от “Правилника за лицензиране на УЕФА”. В известието е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има дорълнителни съобщения.

В отсъствието на ЦСКА-София за Лига Европа има два варианта. Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва като втори или трети, четвъртият също е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица. При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия и първенецът на втората осмица.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: