mona-maner-bet365

Трансферът от Байерн, заради когото на “Анфийлд” си облизват пръстите

28.12.2016
bet365 affiliates

Няма нищо случайно в силните игри на Ливърпул тази есен, благодарение на които отборът е в битката за титлата в Премиършип. Наред с фанатичната работа на Юрген Клоп и неговите помощници роля за успехите има още един човек, който стои на заден план и малцина знаят за него.

Това е Мона Немер – 32-годишна германка, която е специалист по хранителни режими за спортисти. Симпатичната дама беше взета през миналото лято от Байерн (Мюнхен) в тандем с фитнес треньора Андреас Корнмайер.

Само за няколко месеца на “Анфийлд” Мона накара всички футболисти да се влюбят в диетите й и засега никой не се оплакал, имайки предвид че те се хранят на “Анфийлд” по четири пъти на ден. Тя успява да изготви специални режими за всеки един играч, съобразен с индивидуалните му характеристики и вкусови претенции.

“Има различни менюта за различните играчи в зависимост от натоварванията на терена, обяснява Немер пред New York Times. – Вратарите не тичат колкото халфовете например. Бразилците пък ядат съвсем други неща за закуска в сравнение с англичаните. При едни играчи акцентираме върху приема на повече протеини, при други обръщаме внимание на минералите и електролитите”.

“Тя се грижи като майка за всички. Няма много хора като нея”, коментира Клоп. И е прав, защото доста от футболистите се допитват до нея за тънкостите при дадени рецепти, за да могат да си готвят и вкъщи. Германката дори е съветвана да издаде собствена книга за рецепти.

Мона Немер лично инспектира качеството на продуктите, които влизат в кухнята на “Анфийлд”. Така тя настоява за доставки на еленско от Норфолк, друго дивечово месо от Шотландия, както и за органични продукти само от определени магазини.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: