mercedes-formula-one_bet365

“Силвърстоун” възнамерява да прекрати договора си с Формула 1

04.07.2017
bet365 affiliates

Организационният комитет на Гран при на Великобритания от Формула 1 на пистата “Сивърстоун” обмисля възможността да се оттегли от най-престижната автомобилна надпревара. Причина за дискусията е нарастващата такса, която за тазгодишното състезание ще бъде 17 милиона лири, но до края на договора, изтичащ през 2026-а, по всяка вероятност ще нарасне до 26 милиона лири.
Британският кръг може да се оттегли от календара на Формула 1 по собствено желание, защото в договора между двете страни има клауза за разтрогване без санкции. Според британските медии, евентуалното прекратяване на настоящото споразумение ще позволи на британците да започнат нови преговори с Формула 1 и евентуално да замразят постоянно нарастващата през последните години такса.
Собствениците на Формула 1 от Либърти Медия подчертаха, че имат желание да запазят историческите писти в календара за дълги години. Те обаче добавиха, че няма да окуражават действия, които могат да подтикнат и другите организатори на Гран при да търсят по-изгодни за себе си условия.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: