mlb

Ред Сокс и Янкис може да играят в Лондон през 2018 г.

30.12.2016
bet365 affiliates

Дългоочакваният официален дебют на МЛБ в Европа ще се отложи с още поне една година и няма да се случи през сезон 2017. За сметка на това феновете на бейзбола на Стария континент може да бъдат компенсирани с един от най-зрелищните сблъсъци от Висшата лига на живо. Според в. “Бостън Хералд” има огромна вероятност през 2018 г. два или три мача между Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис да се проведат в Лондон. Домакин на евентуалната серия от редовния сезон ще бъде преустроеният Олимпийски стадион, използван сега от футболния Уест Хем Юнайтед в Премиършип.

“Ние от Янкис сме сред най-големите поддръжници на идеята да пренесем великата бейзболна игра в Лондон. Вече имаше няколко значими опита в тази посока и ние сме обнадеждени и уверени, че скоро може да играем там. А да се изправим срещу Ред Сокс в Лондон би било уникално и специално събитие”, коментира президентът на “янките” Ранди Ливайн, цитиран от вестника.

Макар и с по-умерен тон, от “червените чорапи” също изразяват готовност да пренесат вечното съперничество между Ню Йорк и Ню Ингланд в Англия. “Към този момент няма нищо конкретно – подчерта клубният президент на Бостън Сам Кенеди. – Все пак, ако МЛБ реши, че сме подходящ вариант за това начинание, отборът ни с радост ще го направи.”

Възможността за реализиране на идеята се засилва от факта, че в сключения наскоро нов колективен трудов договор на МЛБ бе записано разширяване на географията на играта и провеждане на все повече мачове извън Северна Америка. А един от малкото конкретно споменати градове бе именно Лондон. В 115-годишната история на съперничеството между Янкис и Ред Сокс двата отбора са изиграли 2193 мача, от които нюйоркчани са спечелили 1183, бостънци – 996, а 14 са завършили наравно.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: