neimar-barselona-bet365

Неймар: Не се състезавам с Меси

17.05.2017
bet365 affiliates

На 25 години Неймар приключва своя четвърти (кога мина това време!?) сезон в Барселона. Все още намиращ се под дебелата сянка на Лионел Меси, бразилецът твърди, че неговата цел е „само и единствено щастието”. Обяснява защо в пространно изключително интервю за списание „Франс Футбол”, фрагменти от които представяме на вашето внимание.

ЗА ОБРАТА СРЕЩУ ПСЖ

„Имам си своя характер. Аз съм победител! Не обичам да губя, без значение в какъв мач играя. Срещу Пари Сен Жермен мачът бе специален. Бяхме с единия крак извън Шампионската лига, а постигнахме чудо, вкарвайки три гола само за седем минути накрая. Беше една изумителна нощ! Един от най-красивите спомени в кариерата ми досега. Ще я помня през целия си живот. Още след последния съдийски сигнал на първия двубой в Париж знаехме, че имаме възможности и шансове да постигнем обрат, че можем да вкараме четири гола и да влезем в историята. Когато те ни вкараха, това още повече затрудни нашата задача, ала пак не се почувствахме победени. Не можехме да се предадем.”

ЗА ОТЛИЧНОТО МУ ПРЕДСТАВЯНЕ

„Това е голям сезон за мен. Мисля, че мога дори да кажа, че е най-добрият ми сезон, откакто съм пристигнал тук (б.и. – в Барселона). Вкарвам много голове и давам много асистенции. Много съм щастлив как ми се стичат нещата.”

ЗА ВАЖНОСТТА СИ

„Наистина, винаги съм имал една и съща роля в този отбор още от първия ден на пристигането си тук. Нищо не се е променило. Винаги съм носил своите отговорности, както и всички останали в тима. Ако има нещо, което ни отличава, е това, че в Барселона всеки един отлично знае своята роля. Аз не вземам думата в съблекалнята. Говоря единствено когато е нужно и ако нямам нищо за казване, си мълча. Чувствам се уютно тази година в отбора.”

ЗА НОВИЯ ДОГОВОР НА МЕСИ

„Всичко, което искам, е да играя с най-добрите футболисти на света. А най-добрият от всички е Лео. Мнозина говорят, че ние сме в конкуренция помежду си, ала аз се изсмивам на тези приказки. Единственото ми желание е да се наслаждавам на играта.”

ЗА „ЗЛАТНАТА ТОПКА”

„Разбира се, мечтая един ден да се превърна в най-добрия на планетата и да спечеля „Златната топка”. Това е мечтата на всеки футболист. Вярвам, че мога да го постигна, но спокойно, търпеливо, мълчаливо. Не бързам. Не играя за това.”

ЗА БРАЗИЛСКАТА СЕЛЕСАО

„Израснахме заедно. На Мондиал 2018 има доста отбори, които могат да посегнат към купата, ала смятам, че догодина ние ще направим нещо много хубаво. В Бразилия натискът ти се стоварва от всички страни, без значение в какво състояние е отборът. Бразилците са страстни натури, много свързани с футбола.”

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: