mlb

МЛБ е гарант за автентичност пред феновете… на “Междузвездни войни”

30.12.2016
bet365 affiliates

Колкото и странно да звучи, автентичността на всички фен артикули, свързани с филмовата религия “Междузвездни войни”, занапред ще бъде гарантирана от… американската професионална бейзболна лига МЛБ. Причината е, че търговската марка Star Wars стана първият развлекателен клиент на дъщерното на Мейджър лийг дружество “Отентикейтърс” ООД, създадено да удостоверява легитимността на автографи и всевъзможни бейзболни артикули, свързани със звездите от Висшата лига на САЩ и Канада.

По силата на тристранен договор между МЛБ, компанията за производство на картички “Топс” и придобитото от “Дисни” кино студио “Лукасфилм” бе стартирана онлайн платформата StarWarsAuthentics.com, където ексклузивно ще се продават “снимки и автентични автографи на култовите актьори от Междузвездни войни”. Събитието съвпадна със световната премиера на най-новия филм от космическата сага “Rogue One: История от Междузвездни войни” (Rogue One: A Star Wars Story, 2016).

МЛБ създава “Отентикейтърс” (Authenticators, Inc.) още през 2006 г. в опит поне частично да пресече необятната търговия с подправени сувенири. Според разследване на ФБР от 1997 г. около 75% от всички продадени автографи на спортни знаменитости са фалшиви. Точно преди година пък актьорът Марк Хамил, превъплъщаващ се в образа на Люк Скайуокър вече почти четири десетилетия, сигнализира в “Туитър”, че “много фенове си дават парите за измамни подписи”. Предлаганите от StarWarsAuthentics.com предмети са защитени с холограмни стикери и уникални кодове, генерирани в присъствието на нотариуси.

“Това ще ни позволи да осигурим на безбройните почитатели на “Междузвездни войни” достъп до любимите им предмети от една далечна галактика. Проверени и напълно автентични”, коментира Пол Саутърн, старши вицепрезидент на патентното подразделение Star Wars към “Дисни”. Сред първите пуснати в продажба скъпоценности за маниаци са снимки с автографи на тримата водещи актьори от “Епизод VII: Силата се пробужда” (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, 2015) – Дейзи Ридли, Джон Бойега и Адам Драйвър.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: