maslara bet365

Маслара: Ще има промени на “Лаута”, треньорите имат 4 месеца да се докажат

16.01.2017
bet365 affiliates

Новият шеф на ДЮШ на Локомотив (Пловдив) Иван Маринов ще се опита постепенно да наложи идеите си на “Лаута”. Маслара не скри задоволството си от завръщането си в “черно-бялото” семейство, като пред “PlovdivDerby” призна, че целта му е да се докаже и да помогне на Локомотив да развие потенциала на своите таланти.

– Броял ли сте годините, след които се връщате на Лаута?
– Не, не съм (усмихва се), но мисля, че се завръщам у дома. Много ми липсваха публиката, “Лаута” и футболният град.

– Какви чувства са ви обзели днес при завръщането ви?
– Първо искам да благодаря на ръководството на Локо (Пловдив), че се сетиха за мен. Чувствам, че имам още какво да дам на Локомотив.

– Кога дойде поканата от ръководството и колко време ви отне да я приемете?
– Поканата определено ме изненада, но за мислене не можеше и да става на въпрос. Съгласих се веднага.

– Преди малко завърши първата ви оперативка с треньорите от школата. Какви ще са изискванията към специалистите в ДЮШ – ще има ли рокади, какви са задачите им?
– Договорите на треньорите са за по една година, което означава, че след четири месеца изтичат. През тези седмици ще се опитаме постепенно да наложим нови методи за подготовка на младите футболисти. Задачите са в най-скоро време да направим така, че Локомотив да може да се обръща за нови попълнения към школата. Това ни е основната цел. Школата на Локомотив трябва да бъде продуктивна и да захранва първия отбор.

– Ще се изискват ли от треньорите резултати в шампионите. Победи, призови класирания?
– Всеки човек иска да е победител. Един мой колега дори казваше: „Като играя сам шах, пак искам да бия!“ Резултати за сметка на изграждането на футболисти няма да искам. Няма да подчиняваме учебния процес към дадено мероприятие или мач. Ще се раздаваме, ако направим двете нещата да вървят ръка за ръка. Имам предвид резултатите и изграждането на добри играчи.

– На каква методика ще заложите?
– В зависимост от възрастта, за която говорим, ще е различна и методиката. Най-много ще държа на всяко едно дете да се обърне достатъчно индивидуално внимание, за да се развие, колкото може повече.

– Разговаряхте ли с г-н Ераносян? В някои школи е прието всички набори да практикуват схемата на игра на мъжкия отбор. Той има ли такива изисквания?
– По тази тема сме нямали разговори. Но ако работим правилно и така, както трябва, децата, които ще изграждаме, трябва да могат да играят добре във всяка схема на терена.

– Ще продължат ли треньорите да водят един набор от детските до юношеските му години, или ще искате да ги специализирате в определена възраст?
– До лятото няма да правим промени, но след това имам идеята да ги специализираме в три различни етапа. Това е вариант, в който ще трябва да разговаряме с много треньори, защото всеки един иска да се развива в професията си и да върви нагоре с набора си. Ако някои треньори ги стопираш да водят примерно до 12-годишни, те губят стимул да се развиват в професията. Затова ще се опитаме да го направим, както това и други идеи, които имаме.

– Ще залагате ли на деца от други школи, или повече искате да разчитате на кадри закърмени с черно-бялата идея?
– В най-големите академии селекцията е водещ приоритет, но това никога не е за сметка на собствените кадри. Трябва едното с другото да вървят ръка за ръка. Имам в главата си някои деца, които съм набелязал за привличане. Зума каза веднъж: „Всеки, който идва в Локомотив, е чужд, но след един месец става част от черно-бялото семейство.“

– Връщам ви към разговорите с г-н Крушарски, които сте водили преди вашето назначаване. Вие какво поискахте от него?
– Аз се чувствам част от Локомотив и не съм поставял никакви условия.

– Нови специалисти да очакваме ли? В школата няма кондиционен треньор, желаете ли да се привлече такъв?
– Мисля, че до месец ще осигурим кондиционен треньор за школата. Хубаво е да вземем още един треньор на вратарите за нуждите на ДЮШ. Малко трябва да се подобри и базата, за да можем да работим, но доколкото съм запознат, са предприети действия и то сериозни в тази посока.

– Ще има ли школата отделен бюджет?
– Не съм коментирал такива неща. Аз за пари не говоря, тук съм, за да се доказвам.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: