wec

Мартин Чой завърши 16-и в Ошерслебен с EKO IVRacing BMW CSEU

21.05.2017
bet365 affiliates

Българинът Мартин Чой и неговите съотборници от EKO IVRacing BMW CSEU завършиха на 16-о място в третия кръг на световния ендюрънс шампионат, който беше проведен на германската писта в Ошерслебен. Отборът на EKO IVRacing BMW CSEU завъртя 303 обиколки за осемте часа на трасето и завърши с 15 по-малко от водещия тим на конструктора Ямаха, който пък записа тройна победа в Ошерслебен.
Мартин Чой, Карел Ханика и Юлиян Майер стартираха отлично състезанието в Германия, а след втория час се възползваха от автомобил по сигурността, спряха за смяна и по-късно се изкачиха до четвъртото място, правейки стабилни обиколки в рамките на минута и 30 секунди. EKO IVRacing BMW CSEU имаше отлични шансове дори за подиум, но австриецът Майер допусна груба грешка в острия първи завой на пистата. Той не успя да убие скоростта от правата навреме, отскочи от бордюра и разби ауспуха на мотора. За късмет на Майер, това се случи близо до питлейна и след малко повече от 15 минути работа машината се завърна на трасето, за да довърши състезанието. Чой и Ханика изпревариха бързо отборите Арлоус и Рабид Транзит, за да завършат 16-и.
GMT Yamaha с номер 94 спечели пред YART, въпреки че получи наказание за грешка в работата в гаража. GMT водеха през цялото състезание пред колегите си от Ямаха Австрия и държаха солидна преднина от 50 секунди, когато обаче бяха санкционирани с 30-секунден престой в края на питлейна заради включени светлини на мотора по време на зареждане на гориво. Това обаче в крайна сметка не повлия на класирането и GMT спечели с 30.587 секунди пред YART, а трети завърши MACO Racing Team, който също се състезава с мотор на Ямаха.
В генералното класиране продължават да водят шампионите от SERT, които завършиха девети в Ошерслебен заради катастрофа в началото. Водещият отбор на Сузуки е с актив от 108 точки след преполовяването на сезона, а GMT Yamaha е със 101.
Следващият кръг е насрочен за 23-и и 24-и юни на Словакияринг.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: