dani-sebaios-efbet

Интервюто с хита Себайос: Не мисля за Реал Мадрид

30.06.2017
bet365 affiliates

Той се превърна в един от най-забележителните футболисти на европейското първенство за младежи до 21 години в Полша. Дани Себайос хваща окото на терена и това го прави много обсъждан в кабинетите на най-големите клубове на континента. Днес халфът е близо до сътворяването на история с Ла Рохита и е младокът на мода заради очаквания си трансфер в европървенеца Реал Мадрид.

–         Наясно ли сте, че ви очаква едно много напрегнато лято заради постоянното Ви свързване с клубове от ранга на Мадрид?

–         Зная какво ще ми се случи след еврофиналите. Ще отида първо да се видя с треньора Кике Сетиен, който ми каза, че иска лично да говори с мен, за да решим колко и кои дни ще е ваканцията ми, а оттам насетне ще реша своето бъдеще заедно с моето семейство и моята агенция. Ще реша къде ще играя идния сезон, но в момента не мисля за Мадрид, а единствено и само за финала с Германия. Хубаво е обаче големите клубове да се интересуват от теб, защото това значи, че си вършиш добре работата.

–         В Бетис може би са разтревожени от цялото това внимание върху Ви?

–         На първенството до-19 усещах същото напрежение, че дори и беше по-сложно положението, защото ми оставаше само една година от договора. Сега е различно – спокоен съм, защото имам още три години от контракта с Бетис, който лично аз смятам за добър за мен. Оттам насетне играенето на едно европейско първенство е за щастието както на публиката на Бетис, така и на Дани Себайос.

–         Само преди девет месеца гледахте от трибуните мачовете на Бетис. Представяхте ли си тогава в какво положение ще сте днес?

–         Бяха трудни моменти. Треньорът не разчиташе на мен… Но, слава Богу, се случи промяна, дойде Виктор Санчес, комуто трябва да съм благодарен много, защото ми даде шанс и извади най-доброто от мен.

–         Сега предстои финал на европейско първенство…

–         Този отбор работи от две години на върхови обороти, за да достигне до този момент, и сме само на една крачка от постигането на целта, която си поставихме преди две години.

–         Какъв бе пътят?

–         Хората си мислят, че сме суперотбор и всичко за нас е било фасулска работа, но това е напълно погрешно – този отбор бе изправян до въжетата доста пъти. Играхме пряк сблъсък с Австрия за достигането до европейското и в трудни ситуации съумяхме да решим проблемите и да стигнем до днешния добър момент. В петък трябва да се възползваме от това.

–         Как оценявате турнира досега?

–         Отборът си заслужи мястото на финала със здравата работа още от първия ден на лагера в Лас Росас. Според мен това е националният отбор, в който се е положил най-усилен труд от всички на турнира, и сега имаме допълнителна мотивация да спечелим купата – болестта на Йерай Алварес. Мисля, че това ни прави много силни и опасни за петъчния финал.

–         А как оценявате личното си представяне?

–         Дойдох със знанието, че моята роля ще е да помагам в момента, в който селекционерът Алберт Селадес ми даде шанс. В първия мач ми даде 30 минути и се възползвах. После ми гласува доверие да съм титуляр срещу Португалия и мисля, че също не го разочаровах. Смятам, че с това си представяне му подсказах, че искам да продължа да съм на терена всяка минута през целия турнир. В момента имам болки по цялото тяло и ще ви излъжа, ако ви кажа, че всичко ми е наред, но знаем значението на предстоящия мач и преди финал просто не може да те боли (б.и. – смее се).

–         А и на мнозина от вас ви остава още един цикъл на ниво до-21…

–         Говорили сме си за това доста помежду си играчите, които спечелихме титлата до-19. Има солидна основа в този отбор. Имаме огромно желание да спечелим турнира и да започнем през ноември новия цикъл. Според мен и идващото след нас поколение ще даде големи плодове на този национален тим.

–         В личен план сте близо до дубъл…

–         В личен план това биха били две много големи титли в моята кариера. Играх два турнира с националната селекция, като в единия станахме шампиони с победа над Русия на финала, а сега имаме възможността отново да станем европейски първенци, този път на ниво до-21.

–         Този отбор на Ла Рохита играе по-директен футбол от предшествениците си…

–         Не можем да се идентифицираме само с един тип футбол. Чувстваме се уютно също и в контраатаки, но и когато владеем топката, играем най-приятния за окото футбол от всички на това европейско първенство.

–         Как виждате Германия?

–         И двата отбора заслужено сме на финала. Ако хората смятат, че Германия има по-лош отбор от нас, ще им кажа, че шансовете са 50/50%, защото щом тези отбори са стигнали финала, всеки от тях заслужава трофея.

–         В националния отбор постът Ви по-удобен ли е от този в клубния?

–         От доста време говоря, че моята позиция е тази на „осмицата”, защото ми позволява да въртя играта на отбора си, да изработвам положения. Там се чувствам най-уютно. В Бетис трябва да играя малко по-назад, за да изнасям топката, но според мен приносът ми е по-голям като „осмица”.

–         Кое предпочитате – гола или асистенцията?

–         Малко далеч съм от вратата, така че ако видя свободен свой съиграч, който може да вкара гол, опитвам да му дам пас, за да се разпише той.

–         В какво трябва да се подобрява Дани Себайос?

–         Освен че трябва да вкарвам повече голове, трябва и да шутирам повече от извън наказателното поле. Понякога при гледането на повторение на някоя ситуация оставам с усещането, че е трябвало аз да завърша атаката с удар. Лека-полека, с натрупването на опит, ще придобия този усет.

–         Преди финала на европейското първенство до-19 обещахте да изпеете песен при победа. Бихте ли повторил сега това си обещание и за финала с Германия?

–         (Б.и. – смее се.) Да, да… Ако станем шампиони, обещавам да ви изпея отново песен.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: