junior-mampuko-bet365

Жуниор Мапуку: Бих играл за националния отбор на България

23.08.2017
bet365 affiliates

Нападателят на Левски Жуниор Мапуку не би имал нищо против да играе за националния отбор на България. Селекционерът Петър Хубчев познава отлично качествата на тъмнокожия голмайстор от съвместния им престой в Берое.
“Би било удоволствие за мен да играя за националния отбор на България. Ако има такава възможност, ако треньорът ме повика, защо не? Петър Хубчев ми е като баща, но не сме говорили на темата за националния отбор”, каза Мапуку.
Нападателят бе избран за Играч на 6-ия кръг след хеттрика си във вратата на Пирин за победата с 3:0. Мапуку влезе като резерва и с трите си гола донесе трите точки за “сините”.
“Чакам своя шанс и ако треньорът ме пусне сред стартовите 11, е страхотно. Моята работа е да тренирам и да показвам най-доброто, а треньорът решава кой ще играе. В големите отбори има конкуренция и това е хубаво, защото те мотивира допълнително. И аз, и Буш тренираме здраво и се борим за титулярно място. Не съм треньор, а само играч. Треньорът решава за състава и тактиката. Това не е моя работа. Не знаех, че съм чужденецът с най-бързия хеттрик в историята на Левски, но сега всички говорят за това и вече знам”, каза Жуниор Мапуку.
Нападателят призна, че все още не е в оптимална форма заради липсата на достатъчно добра лятна подготовка.
“При Делио Роси тренировките са доста по-тежки. Радвам се, че Роси дойде, той е голям треньор, говори доста с нас. Не направих много добра подготовка през лятото и затова имаше спад във формата ми. Сега тренирам, за да вляза в кондиция”, каза Мапуку.
“Ние сме Левски и всеки мач трябва да побеждаваме и да играем добре. Не очаквах да играя с такива играчи като Обертан и Гомес, когато преминах в Левски. Страхотно е, че те са тук. Обертан е страхотен играч, тренира много и е лесно да се играе с него. Затова го нарекох “Мистър Меджик”. Засега не съм измислил прякори на другите ми съотборници, а Черната сила съм само аз. Първенството тази година е по-оспорвано, но ние не мислим за конкурентите ни, важно е как ще играе Левски”, коментира още Жуниор Мапуку.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: