arsen-venger-bet365

Венгер: Парите от Китай може да се превърнат в проблем за Висшата лига

23.12.2016
bet365 affiliates

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази безпокойство заради огромните средства, които китайски клубове харчат за трансфери.

Повод за притесненията на френския специалист е поредният сензационен трансфер, който Шанхай извърши днес, привличайки халфа на Челси Оскар за 60 милиона паунда. Според информациите бразилецът ще бъде най-скъпоплатеният играч в света със седмична заплата от над 490 000 долара.

“Този трансфер ме изненада. Когато бях в Япония там имаше много бразилски играчи като Леонардо, Жоржиньо и Дунга, а организацията беше на ниво”, каза Венгер, говорейки за престоя си като треньор на Нагоя Грампус.

Освен Оскар към Китай поеха още играчи като Грациано Пеле, Езекиел Лавеци и Джаксън Мартинес. В тази посока тръгна и Карлос Тевес, който реши да напусне клуба на сърцето си Бока Хуниорс и да премине в Шанхай Шенхуа.

“Мисля, че Оскар избра да отиде в Китай, защото не играе редовно в Челси. Китай инвестира огромни средства и скоро местното първенство ще бъде силно. В бъдеще всичко това би могло да се превърне в проблем за Висшата лига на Англия”, каза Венгер.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: