hiovedes

България с бронзов медал от Европейския шампионат по стрийт футбол за бездомни в София

28.05.2017
bet365 affiliates

Отборът на България-бежанци спечели бронзов медал на Европейския шампионат по стрийт футбол за бездомни в София.
Румъния заслужено триумфира с шампионската купа пред около 1000 зрители на специално изградния терен в Княжеската градина в столицата а втори се нареди Литва.
В надпреварата се включиха още Унгария, Гърция, Италия, Финландия, Литва, Северна Ирландия, Румъния и Австрия, а България беше представена от четири отбора.
Три, съставени от “Отбора на надеждата”, както и един от бежанци. Днес, за разлика от вчера времето беше повече от приятно за игра и зрителите в станаха свидетели на много оспорвани финали при мъжете и жените.
В спора за първото място румънците надделяха над литовците с 6:3, като на два пъти в началото бяха догонващи в резултата, но с плътна преса и стабилна защита обърнаха нещата в своя полза.
Отборът на България, съставен и селектиран от бежанци, заслужиха третото място. Водените от Иван Иванов момчета победиха България-2 със 7:2 в малкия финал.
Преди това на полуфиналите бежанците загубиха от бъдещия шампион Румъния с 2:5, а България-2 падна от Литва с 3:9.
При жените шампион стана Финландия, който беше категоричен във всичките си мачове. На финала скандинавките разгромиха Гърция с 9:1.
Стефан Златев ще бъде представя България в съдийската колегия на предстоящото Световно първенство за бездомни през август в Норвегия.
Златев заедно с още 15 рефери завършиха успешно семинара, който беше воден в София през последните два дни от Пол Нахтгаал – лицензиран ФИФА съдийски инструктор. Именно холандецецът определи Златев да бъде пратен на Мондиала благодарение на отличното си представяне по време на курса, а и на мачовете , които свири на завършилия турнир.
С награда от “Теленор” си тръгва от София Йона Рандом от Финландия. Тя спечели приза за най-полезен състезател. Плакетите за феърплей бяха определени от съдиите на шампионата. При мъжете негови носители станаха България 1, а при жените футболистките на Гърция.

Крайно класиране на Европейския шампионат по стрийт футбол за бездомни в София
Мъже:
1. Румъния
2. Литва
3. България – бежанци
4. България 2
5. България 3
6. Австрия
7. България 1
8. Северна Ирландия

Жени:
1. Финландия
2. Гърция
3. Унгария
4. Италия

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: