ferrari-formula-one_bet365

Без промени в челото на рали България, Стайков намали темпото

21.05.2017
bet365 affiliates

Няма промени в челото след първата отсечка за неделния ден на рали “България”.
Пилотите трябваше да преминат по дългия 15.71 км етап “Бялата вода 1”. Най-бърз в него бе екипажът Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ с Skoda Fabia R5, който заема второто място в генералното класиране. Втори в отсечката е лидерът в общото подреждане Ягис Авджъ с навигатор Бахадир Гюсенмез с Peugeot 208 R5. Авджъ има аванс от 1:09.1 мин пред Чукорова. Трети на 2 минути и половина от водача в общото класиране е Игнат Исаев/Милен Илиев със Citroen DS3 R3. Те са най-предно класиралият се български екипаж и първи в клас RC3. Исаев завърши 4-и в отсечката и е на 1:24.7 мин пред Тихомир Стратиев с Peugeot 208 R8. Само на 8.6 сек след него е Мирослав Ангелов със същото Peugeot.
Един от основните фаворити за победата Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелиа с Mitsubishi Lancer Evo 9 завърши 8-ия етап едва 5-и, като намали темпото. Той е на 17-о място в общото класиране. Стайков спука две гуми във втората отсечка вчера и това му коства над 9 минути.
В едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy водят Симеон Сименов/Йордан Йорданов. Те имат аванс от 28 сек пред Мартин Коев и Димо Бозуков. След тях са Денис Станчовски и Виктория Гъркова.
От надпреварата отпадна ветеранът Стоян Апостолов с Honda Civic, който не успя да стартира в днешния ден. Не можа да потегли днес и Свилен Славов, а Калин Бенчев с навигатор Александър Спиров със Subaro Impresa отпадна заради строшена полуоска и проблем със скоростната кутия.
По системата Рали 2 продължават Здравко Минев и Петър Павлов.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: