hockey

Американците спечелиха група “А” с победа в директния сблъсък срещу Русия

17.05.2017
bet365 affiliates

Националният отбор на САЩ спечели първото място в група “А” на световното първенство по хокей на лед, след като се наложи с 5:3 над основния си конкурент Русия. Американците са с актив от 18 точки след седемте си мача в предварителната фаза, докато руснаците са с една по-малко на второто място. Шведите, които надвиха с 4:2 Словакия, са трети, а Латвия и Германия ще играят директен мач за четвъртото място.
Американците доминираха изцяло в първата третина и отстреляха своите съперници с 16:3, но Андрей Василевски запази вратата си суха, докато Джими Хауърд пусна един гол. Негов автор бе Никита Гусев, който се разписа в 13-та минута и руснаците завършиха частта с гол аванс, въпреки че играха цели десет минути с човек по-малко. Причина бяха двойно наказание на Сергей Плотников, две отделни на Никита Кучеров и едно на Артьом Зуб.
До края на втората третина се стигна до три изравнявания след голове на гол на Дилън Ларкин и два на Кевин Хейс за Щатите, както и по един на Антон Белов и Никита Гусев за Русия. Американците поведоха за първи път в мача в началото на третата част, когато Андерс Лий беше точен при числено превъзходство, а Брок Нелсън оформи крайното 5:3 на празна мрежа.
Швейцария спечели второто място в група “Б”, след като се наложи с 3:1 над Чехия в директния мач. Венсан Праплан, Рето Зури и Дамиен Брунер се разписаха за швейцарците, докато за чехите, които завършиха груповата фаза на трето място, точен беше Роман Червенка.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: