fernando-alonso-formula-1-bet365-odds

Алонсо: Липсва ми битката за титлата

29.12.2016
bet365 affiliates

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо призна, че му липсва да е част от челото на колоната и онази тръпка да се бори за титлата. През последните години испанският пилот нямаше възможност да се съревновава с лидерите и сега разчита само на спомена за това какво да е отиваш на състезание с шанса за победа.

През 2013 година Фернандо финишира втори в класирането при пилотите, през 2014-а остана само с два подиума, през 2015 и 2016 се опитваше да вдигне Макларън на крака.

“Аз съм имал късмета да изпитвам това чувство пет пъти в кариерата ми – да се боря за титлата. Тренираш, работиш в симулатора, ходиш във фабриката, по събития, срещаш се с медиите, правиш всичко необходимо, за да си конкурентен в неделя и да се бориш в шампионата. През последните 4 години най-много ми липсва точно това – да отиваш на състезание, знаейки, че те чакат много възможности. От друга страна съм имал щастието да съм под това напрежение и да изпитвам всички тези емоции пет пъти и да съм печелил в два от тях, защото много от колегите ми имат огромен талант, а никога не са имали шанса да се състезават във Формула 1. Някои стигат до шампионата, но така и не се качват на подиума, не участват в пресконференцията с топ тримата пилоти, никога не са изпитвали това да стартираш от полпозишън, да спечелиш състезание, а са много, много талантливи. Затова се чувствам късметлия и знам какво ми липсва”, заяви Алонсо.

Но не само Фернандо знае какъв е вкусът на успеха – Макларън също помнят какво е да си на върха и сега за всички в Уокинг е трудно да преодолеят мисълта, че не са там.

“Макларън е вторият най-добър отбор в историята на Формула 1 и сега, когато се борим за Q1, определено нещо не е наред. Всички в екипа са подложени на това напрежение от неизпълнените очаквания. Не сме удовлетворени от себе си. След това идва и личното разочарование от това да не можеш да се бориш за подиуми, победи, а на моменти и провал след само 10 обиколки заради някакви технически проблеми. Понякога те минава Заубер и всички се радват, наричайки го “фантастично изпреварване”, а истината е, че ние сме със 100 кс по-малко. Ти не си забравил как се кара, просто ситуацията е извън контрола ти”, допълни испанецът.

Bet365

Всички спортни залози от Bet365

Тагове: