Има безброй стратегии, които могат да се използват за залози с азиатски хендикап. Можем да изброим всички тях в тази статия, но не искаме да ви пренатоварваме с информация. Във всеки случай, най-добрите стратегии са тези, които бъдат разработени от самите вас. Когато имате повече опит с този тип залози, това няма да изглежда като непосилна задача.

Междувременно, има няколко специфични стратегии, които ви съветваме да обмислите добре и евентуално да ги приложите в играта си. Това са нашите предпочитани стратегии, които са се доказали като носещи успехи при редица играчи през годините. Те са доста праволинейни, така че са идеални за използване в периода, когато се запознавате с тази форма на залозите. Целта е да ги използвате в правилния момент и по правилния начин.

Залози за фаворита при -1 или -1,25 АХ              

Това е страхотна алтернатива на стратегията със залозите за големите фаворити по традиционния начин на 1Х2 пазарите. Един от най-големите недостатъци на това да заложиш за фаворита на победа – равенство – победа пазара е, че коефициентът обикновено е доста нисък. Въпреки че можем да очакваме да печелим голяма част от залозите, ниските коефициенти означават, че всякакви печалби могат лесно да бъдат съсипани от само един или два неочаквани неуспеха.

Нашата задача е да смекчим този риск, доколкото е възможно. Как да стане това? Ако използваме залози с азиатски хендикап -1 или -1,25, ще можем да се наслаждаваме на по-големи коефициенти при минимален риск за загуба на залога. Както знаем от статията ни “Ръководство за игра с азиатски хендикап“, -1 азиатски хендикап означава, че ако отборът спечели с точно един гол разлика, залогът ни ще бъде върнат, а ако победата е с два или повече гола разлика, залогът ще е успешен. При -1,25 коефициент, залогът се разделя на две половини – едната половина е за -1 АХ, а другата – за 1,5 АХ. При този залог, ако победата е с един гол разлика, половината залог ще ни бъде върната, а другата ще е губеща.

Коефициентите за залозите с тези азиатски хендикапи са чувствително по-високи от тези при обикновените залози за чиста победа. Освен това, все още имаме отлични предпоставки да се радваме на висок процент успеваемост на нашите залози. Все пак, важно е да избираме залозите внимателно и да залагаме само тогава, когато виждаме основателни причини да очакваме победа с поне два гола на фаворита. Погледнете и таблица за азиатски хендикап.

Залози за малки аутсайдери у дома при +1,75 АХ

Тази стратегия е също широко използвана сред добрите играчи. Трябва да гледате за отбори като домакини, бивайки в ролята на аутсайдери, които получават 1.90-2.00 коефициент за азиатски хендикап +1 или +1,25. След това се насочете към секцията за алтернативни азиатски хендикап залози и потърсете линията +1,75 АХ, приемайки по този начин леко занижени коефициент в замяна на допълнително предимство от половин гол. Това ви дава висок шанс за успех на залога, или поне връщане на половината залог, тъй като малките аутсайдери рядко губят с два или повече гола, когато играят пред собствена публика.

За да бъде успешна тази стратегия, трябва да избирате отбори, които по принцип се справят добре на собствен терен и нямат много допуснати попадения в досегашните си мачове като домакин през сезона.

Залози срещу лидера

Много играчи докладват успехи и от стратегията, използвана в залозите на живо, при която се поставят залози за губещия тим в един мач. Статистиката показва, че когато в един мач между поне сравнително равностойни отбори единият отбор вкара първи гол, много по-вероятно е следващото попадение да бъде отбелязано от другия отбор. Причините за това могат да бъдат много: по-висока мотивация в губещия отбор и повече желание за нападателна игра, отпускане в отбора, който води, и така нататък.

Да вземем за пример двубоя между Емполи и Торино от началото на февруари 2017 г. Два сравнително равностойни отбора, в чиито мач първият гол бе отбелязан от нападателя на Торино Андреа Белоти в 11-ата минута. Около 20-ата минута на срещата, коефициентите за АХ с линия 0,25 в букмейкърската къща Bet365 бяха следните:

Емполи +0,25 = 2.00

Торино -0,25 = 1.85

(Имайте предвид, че залозите с азиатски хендикап в залозите на живо се определят единствено от това, което ще се случи в останалата част на мача. Тоест, текущия резултат не се брои при пресмятането на линиите и се приема, че резултатът към този момент е 0:0)

В този случай, бихме заложили за тима на Емполи, който изостава в резултата и трябва да търси гол. Вероятността да го намерят бе голяма, а дори и да не бяха успяли и мачът бе завършил с един гол разлика в полза на Торино, половината от залога ни щеше да бъде върната. Какво се случи ли? Емполи изравни в края на първото полувреме и двубоя приключи с резултат 1:1. Залогът ни бе успешен. Други добри опции в този случай биха били залог на азиатски гол линия или азиатски хендикап корнери.

Разбира се, винаги трябва да правите анализ на залозите си. Не залагайте на сляпо, само защото единият отбор е повел в резултата. В най-добрия случай, вие ще гледате мача и ще можете да направите добра преценка дали губещия тим наистина е по-близо до гола. Ако не, поне погледнете как се развиват статистиките на живо, каквито предлагат повечето големи букмейкъри.

Също, никога не прилагайте стратегията при отбори с големи разлики в класите. Това, че Лудогорец са повели на Монтана, въобще не означава, че Монтана изведнъж ще заиграят по-добре и ще натиснат разградчани.

Заключение

Искрено ви съветваме, да дадете шанс на залозите с азиатски хендикап, тъй като твърдо вярваме, че това е един от най-добрите начини да се правят залози на футболни мачове.

Въпреки това, също така ви призоваваме да бъдете предпазливи. Ето защо препоръчваме да пускате залози за малки суми, когато правите първите си стъпки в света на хендикапа. Освен това, уверете се, че напълно сте разбрали какво означава всеки един пазар в азиатския хендикап. Проверете в интернет и за европейски хендикап както и алтернативен хендикап.

И последно, но не на последно място, ако смятате сериозно да се занимавате със залози с азиатски хендикап на живо, изберете внимателно в кои букмейкъри ще поставяте залозите си. На практика, навсякъде се предлага азиатски хендикап, но не навсякъде има достатъчно видове и достатъчно високи коефициенти. Bet365 и Efbet се славят като едни от сайтовете, с най-много пазари с азиатски хендикап за всички събития и най-добри коефициенти за тях. Те предлагат и опции азиатски хендикап на голова линия както и азиатски хендика

bet365 affiliates