Залаганията на спорт винаги са били много популярни сред феновете на спорта (още в древността хората са залагали помежду си на различни спортни игри), а в днешни дни те се радват на по-голяма популярност, отколкото когато и да било. Сред най-важните причини за това е възможността да залагаме от удобството на дома си, пред компютъра или пред телефона. Залаганията в интернет са една сравнително нова иновация, но онлайн букмейкърските къщи бележат такъв огромен растеж с всяка изминала година, че в момента са многократно по-използвани от офлайн залозите в уличните пунктове за залагания. Индустрията на онлайн спортните залози се развива все повече и повече. Сега има стотици оператори в интернет пространството, а най-големите сред тях не престават да се развиват, добавяйки нови и нови иновации и възможности за играчите.

 

Въпреки че играчите все още имат и други опции за поставяне на залози (в това число можем да включим не само залагането в пунктове, а и залаганията чрез телефонно обаждане или СМС, които са особено популярни в Африка), по-голямата част от тях предпочитат да използват онлайн букитата и това в никакъв случай не е случайно. Разбира се, има и една малка група на играчи, които продължават да избягват онлайн залозите, но в следващите редове ще научите защо не е във ваш интерес да бъдете част от тази група.

 

Безопасност и удобство

 

Тази част от играчите, които не желаят да залагат в интернет, имат опасения по няколко направления. Едно от тях е, че онлайн залозите не са безопасни за техните пари и лични данни. Другото основно опасение е, че те са само за хора с отлични компютърни умения. И двете притеснения обаче са изцяло погрешни. Реално погледнато, сред най-големите преимущества на интернет букмейкърите с лиценз в България, са лесните им за употреба сайтовете и най-модерните технологии за защита на личните данни, които използват те.

 

Водещите сайтове за залози са собственост на известни световни компании с отлична репутация, които са активни на пазара повече от 20 години. Те никога не са имали случаи да измамят някой свой клиент, а няма и случаи на пробиви в системите им, които да са довели до изтичане на лични данни на клиентите им към трети лица, така че нямате абсолютно никакви поводи да имате притеснения. Ако все пак имате такива, нека да отбележим, че букмейкърите се контролират от редица международни организации и институции по света, сред които е и българският национален хазартен регулатор ДКХ (Държавна комисия по хазарта). Разбира се, сред цялото море от стотици оператори на спортни залози в интернет се срещат и такива с не толкова чисти намерения, но ако заложите на доказаните компании, можете да сте сигурни, че няма да имате никакви проблеми.

 

Ако сте нови в интернет залозите и не знаете как да разпознаете нечестните оператори, доверете се на тези, които виждате в нашия сайт. Всеки един от тях е доказан във времето и работи безпроблемно с милиони играчи по света, а и те са под регулацията на Държавната комисия по хазарта.

 

Не бива да имате никакви притеснения и по отношение дали ще се оправите със самите сайтове на букмейкърите – те са разработени по такъв начин, че дори и за първи път да използвате компютър да можете да се ориентирате. Във всеки един от букмейкърски сайтове процедурата е идентична – правите си регистрация (както във всеки един друг тип сайт), правите депозит на пари и тогава можете да започнете със залозите. Създаването на регистрация отнема обикновено не повече от пет минути и включва попълването на няколко полета с информация за вас и за бъдещия ви акаунт. Депозитът е също много лесен, а имате много възможности за такъв, включително превод по банков път, директен превод от дебитна или кредитна карта или от електронен портфейл като Skrill, Epay.bg, PayPal и други.

 

За да заложите, просто трябва да намерите желаното от вас събитие, да натиснете върху пазара, който желаете, и в дясно на екрана тази селекция ще се появи във фиш. Можете да добавите още мачове, а можете да останете и само с този. Когато сте готови със селекциите, във фиша въвеждате сумата на залога и натискате върху бутона “Заложи“.

 

Бонуси

 

Повечето онлайн букмейкъри използват като похват за привличане на клиенти различни бонуси и промоции. Основният бонус е т.нар. “депозитен бонус“, който ви дава допълнителни пари отгоре на първия ви депозит. Депозитните бонуси варират между 25 и 100 процента върху депозита. В ревютата на букмейкърите в нашия сайт можете да прочетете за вида и размера на депозитния бонус на всеки един от тях.

 

Още по-хубавото за нас като клиенти е, че букмейкър бонусите не се ограничават само до депозитния бонус за нови клиенти. Лицензираните букмейкъри в България предлагат различни оферти и за вече съществуващите си клиенти.

 

Възможности за залози

 

Още едно голямо предимство на залозите в интернет е големият обхват на възможностите за залози, който имаме на разположение. Букитата предлагат коефициенти за на практика всеки спорт, както и за почти всяко професионално спортно събитие, както и за много аматьорски мачове и състезания. Това е страхотно, тъй като колкото повече са опциите за залог, толкова повече се увеличава шанса да намерите правилния залог, който да ви донесе пари.

 

За повечето от събитията може да се залага и в реално време по време на провеждането им в разделите за залози на живо, които навлязоха в индустрията в първите години на новия век. Това е още една страхотна възможност, тъй като можете да гледате мача и на база на видяното да прогнозирате как ще се развие той и да вземете решение на какво да заложите. Не бива да пропускаме и една от най-новите функции в букмейкърите – преките предавания на спортни събития. Те са безплатни за клиентите на букмейкърите, а и те, както всеки друг аспект на онлайн залозите, се развиват буквално с всеки изминал ден, като вече има онлайн букита, които предлагат над 100 000 спортни събития за безплатно гледане всяка година.

 

По-високи коефициенти

 

Няма нужда да се обяснява, че коефициентите са важна част от услугата на един букмейкър и че колкото са по-високи те, толкова по-добре за играча. Повечето играчи определят именно коефициентите като най-важното преимущество на залаганията онлайн и избират букмейкъри с най високи коефициенти. А е напълно логично онлайн букитата да предлагат по-високи ставки, тъй като те имат и много по-малки разходи. Наземните пунктове имат много разходи за персонал, сметки за отопление, ток, вода и т.н., докато сайтовете нямат такива разходи и могат да инвестират спестените пари в много други неща, сред които са и по-високите коефициенти. Друг фактор за тях е голямата конкуренция в интернет залозите. Докато в България, например, има само един наземен букмейкър и той е в монополно положение, в интернет има стотици опции и всеки сайт се опитва да предложи по-добри условия за игра на клиентите си.

 

Обобщение

 

Стотици хиляди са играчите само от България, които вече избраха да инвестират парите си в някой от онлайн операторите. Всеки е имал някакви притеснения и вътрешни конфликти, преди да си направи за първи път регистрация и депозит в онлайн букмейкър. Тези притеснения обаче ще се изпарят много бързо, когато видите колко много по-приятна, лесна и изгодна е играта онлайн.

bet365 affiliates